Gilaburu Nasıl Saklanır?

Gilaburu Nasıl Saklanır?


Gilaburu yetiştirilme aşamasında son derece doğal ve katkısız yöntemler tercih edilmektedir. Genellikle Kayseri ve çevresinde yetişen ve satışa sunulan bir ürün olması da, pek çok kişinin gilaburunun nasıl saklanacağı konusunda bilgi sahibi olmamasına neden olmaktadır. Lezzetinden ya da yararlanmak için alınmış olan gilaburu, kapağı açılmadığı sürece, son kullanım tarihine kadar saklanabilmektedir. Ancak asit oranı yüksek bir meyve olmasından dolayı çabuk bozulma olasılığı yüksektir bu sebeple buzdolabında +4 derecenin altında kalmayacak serinlikte muhafaza edilmelidir. Kapağı açılmış olan gilaburu ise en geç 4 güne kadar tüketilmelidir. Oda sıcaklığında bırakılan gilaburu çok çabuk fermente olacağı için mutlaka buzdolabında saklanmalıdır. Aksi halde değerli bir şifa kaynağı olan gilaburunun faydalarından yararlanmadan bozulması söz konusu olacaktır...


 Gilaburu Saklarken Nelere Dikkat Edilmeli?


Katkı maddesi içermeyen yiyecek ve içeceklerin çabuk bozulma özellikleri, ambalajın ya da kapağın açılmasının ardından çabuk tüketilmesini gerektirmektedir. Katkısız ve son derece doğal olan gilaburuda, saklarken oldukça özen gösterilmesi gereken bir içecektir. Mutlaka buzdolabında saklanması gereken gilaburu, doğru şekilde muhafaza edildiğinde, bozulmadan tüketmek ve fayda bulmak söz konusu olacaktır. Hafif ekşimsi lezzeti ile küçük büyük herkesin beğendiği bir lezzet olarak, açılan ürünün çürümeden afiyetle tüketilmesi muhtemeldir...


Bu bilgiler sadece bilgi ve eğitim amacıyla sağlanmıştır.



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.